Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 9-17 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 1 990 Kč a máte dopravu ZDARMA
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Novinky
25.09.2020
Videospot z naší prodejny
Krátký spot z naší prodejny, kterou můžete navštívit osobně a vyzkoušet si skvělé kávovary Jura číst celé
28.01.2020
Nová JURA X10 Platin
Profesionál na kávové speciality – moderní, robustní, komfortní, všestranný Kávovar X10 přesvědčí všestranností, snadným ovládáním a individualitou. ... číst celé
15.08.2019
Nová JURA D4 Piano Black
Ryzí káva – ryzí požitek Kávoví puristé, pozor: JURA představuje první automatický kávovar s funkcí „Coffee Only“. Model D4 se vyznačuje zaměřením ... číst celé
Zobrazit všechny novinky
Nepropásněte novinky, akce a slevy!

Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.

Více najdete na
  1. Úvod
  2. Blog
  3. 70 pražených kávových zrn na přípravu jednoho šálku kávy
06.09.2019

70 pražených kávových zrn na přípravu jednoho šálku kávy

Věděli jste, že na přípravu jednoho šálku kávy je zapotřebí přibližně 70 pražených kávových zrn? Těchto 70 zrn představuje zhruba 8 gramů kávy. Na tento jediný šálek kávy je zapotřebí natrhat na plantáži asi 40 gramů kávových třešní. Před pražením kávových zrn je zapotřebí uskutečnit několik kroků.

Dvě zrna, ve skutečnosti semena, uvnitř kávové třešně tvoří jádro. Během zpracování se zcela odstraňuje dužina a ponechává se pouze pergamenová vrstva, která je odstraněna krátce před exportem. Tento proces je známý jako loupání. Nakonec je kávové zrno obaleno pouze stříbrnou slupkou.

Během pražení ztrácí zrno vlhkost, čímž se snižuje jeho hmotnost přibližně o 18–22 %. V průběhu zpracování klesne hmotnost z původních 40 g na konečných 8 g. 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz